време

Пролетни температури за днешния 5 февруари

Днес ще има разкъсана облачност над Южна България, която около обяд ще се разкъса и намалее до слънчево време. Вечерта от юг отново ще се заоблачи.

Мъгла ще ма в сутрешните часове в Дунавската равнина. На отделни места ще преръми. Ще духа слаб, в източните райони до умерен североизточен вятър. Минималните температури ще са между 1 и 6 градуса.

Най-топло ще бъде в Югозападна България. Градусите ще стигат 15 до 17. В Северна България температурите ще останат по-ниски – между 6 и 9 грудиса.

В планините ще има разкъсана облачност, по-значителна по старопланинското било и Предбалкана. След обяд от юг над масивите от Южна България облачността отново ще се увеличи. На отделни места, главно в западната част на Стара планина ще има слаби превалявания от дъжд, над 1400 метра от сняг. Ще духа до умерен вятър от изток-югоизток. Максимална температура на 1200 метра около 9 градуса, на 2000 метра – около 2 градуса.

По Черноморието облачността ще е по-често значителна. На отделни места ще духа до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са от 8 до 13 градуса. Температурата на морската вода е около 7°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

- реклама -