Прокурори влязоха в президентството- претърсват се два кабинета- СНИМКИ

Прокурори влязоха в президентската институция, след разрешение, дадено от съдия.

Доколкото съм запознат се провеждат действия по претърсвания и изземвания в два кабинета в сградата на президентската институция, заяви главният прокурор Иван Гешев.

Гешев се намира в Габрово, където се провежда спецакция срещу битовата престъпност.

Единият кабинет се ползва от съветник на президента,а другият се ползва от негов секретар, съобщи още Гешев. Тези действия са по две досъдебни производства – едното е по производство, водено от Военно-окръжна прокуратура, а другото производство се наблюдава от прокурори от спецпрокуратурата и се касае за престъпно сдружение за търговия с влияние, каза още главният прокурор.

Позиция на президентството

Днес в 9.00 часа представители на прокуратурата, Министерството на вътрешните работи, Бюрото за защита на свидетелите и поемни лица са представили разпореждане от Софийски военен съд и определение от Специализирания наказателен съд за претърсване на кабинети в президентската институция. Информация за действията си дължи на обществото прокуратурата.

Една полицейска кола и два автомобила, единият със синя лампа, са спрени пред администрацията на президентската институция.

За момента от държавното обвинение не дават подробности. По неофициална информация има не само магистрати от специализираната прокуратура.Автомобилите са спрени точно срещу сградата на Министерски съвет, предаде репортер на БГНЕС. На място пристигна и бус на „Бюро по защита” към прокуратурата.

Очаквайте подробности.

- реклама -