сн. БГНЕС

Прокурори влизат на проверка в Център за рехабилитация със заразени с COVID-19

Районната прокуратура в Перник разпореди проверка във връзка с постъпил сигнал за установени положителни проби за COVID – 19 на служители от Център за социална рехабилитация и интеграция в гр. Трън, съобщиха от прокуратурата.

Проверката ще бъде извършена съвместно от Областния управител на гр. Перник, кмета на гр. Трън, директорите на РЗИ – Перник, Инспекция по труда – Перник, Дирекция „Социално подпомагане“ – гр. Трън и под ръководството на Центъра.

Към настоящия момент е изискана информация за броя на проведените изследвания за COVID – 19, както и резултатите от тях. Тя се отнася както за персонала, така и за настанените в Центъра за социална рехабилитация и интеграция лица.

Прокуратурата следи за спазването на законността, по-специално действията на администрацията и контролните органи на изпълнителната власт, касаещи упражняването на функциите им. Следва системно да бъде предоставяна информация относно предприетите мерки за превенция на разпространяването на коронавируса и спазването им.

- реклама -