Иван Гешев Арабаджиеви, прокурор, издирвани

Прокурорът по КТБ оглави Специализираната прокуратура

Наблюдаващият прокурор по темата за парите на КТБ Иван Гешев оглави  Специализираната прокуратура. Той получи подкрепата на деветима от членовете на прокурорската колегия на ВСС. Само един от тях беше против, съобщи БНР.

Единственият глас срещу единствения кандидат Иван Гешев беше на Елка Атанасова. Тя беше и съдебният кадровик, който му зададе най-остри въпроси.

Пред членовете на прокурорската колегия Иван Гешев обеща да подобри микроклимата в спецпрокуратурата, да подобри ефективността чрез обръщане на статистиката и да повиши общественото доверие в органите, призвани да се борят с организираната престъпност, корупцията и тероризма.

Делото КТБ, което вече се разследва от Специализираната прокуратура, ще продължи да бъде под наблюдението на Иван Гешев.

Кой е Иван Гешев?

Иван Гешев има над 17 години стаж в органите на съдебната власт. Професионалната си кариера започва през май 1996 г. като следовател в Столичната следствена служба. От 17 април 2006 г. до 11 май 2012 г. е прокурор при Софийска районна прокуратура, след което е преназначен в Софийска градска прокуратура, като тази длъжност заема до настоящия момент.

- реклама -