семейство

Прокуратурата започна проверка на самолетната катастрофа в Северна Македония

Софийска градска прокуратура образува досъдебно производство във връзка със самолетната катастрофа в Република Северна Македония. При авиокатастрофата на 02.04.2019 г. загинаха четирима български граждани.

Досъдебното производство се образува за това, че на 02.04.2019 г. на територията на РСМ неизвестен повредил или допуснал да се повреди малък самолет тип „Чесна“ с немска регистрация. При катастрофа на борда на самолета е настъпила смъртта на повече от едно лица – загинали са четирима български граждани, членове на едно семейство.

В хода на разследването  ще бъдат разпитани  служители на дирекция „Консулски отношения“ в МВнР, запознати със случая. Също тка ще бъдат разпитани представители на ръководството на въздушното движение на РСМ. Трябва да се изяснят данните за силна турбуленция и за загубен контрол от пилота над въздухоплавателното средство.

СГП ще изиска информация относно назначените до момента експертизи в РМакедония. След съгласуване с наблюдаващия прокурор ще се назначи извършването на допълнителни експертизи с цел установяване наличието на повреда на самолета.

Разследването ще бъде възложено на следовател от НСлС заради фактическата и правната му сложност.

- реклама -