подслушван БЗНС

Прокуратурата: Военният министър не е бил подслушван

Спрямо военният министър в оставка Николай Ненчев не са използвани СРС-та и той не е бил подслушван. Това обявиха от държавното обвинение в отговор на публичното питане на Ненчев. Той изпрати писмо до главния прокурор и медиите с настояване да знае дали при събирането на доказателства по повдигнатите му обвинения, спрямо него са прилагани специални разузнавателни средства.

„Николай Ненчев е обвиняем по досъдебно производство, наблюдавано от Софийска градска прокуратура и по досъдебно производство, наблюдавано от Военно-окръжна прокуратура – София. По нито едно от обвиненията спрямо него не са използвани Специални разузнавателни средства по искане на прокуратурата“, посочиха от обвинението.

Ненчев няма вяра на Цацаров

Малко по-рано днес, в Народното събрание министърът в оставка не пожела да каже на какво се базират съмненията, че срещу него са пуснати „бръмбари“.

„Приемете, че съм решил така“, заяви Ненчев.

Запитан дали в писмото си до Цацаров има факти, или са само предположения, той заяви – „не знам, надявам се главния прокурор да ми отговори в близко време и ще разберем това”.

„Аз питам до кого е достигала тази информация, кой разполага с нея и дали случайно не се злоупотребява с нея, защото по този телефон комуникирам с всички колеги, ежедневно получавам сутрешни доклади с конфиденциална информация, която касае българската национална сигурност и сигурността на съюзниците ни. Питам само дали тази информация се съхранява, била ли е обработвана и дали достига до хора, които имат същото ниво на достъп, каквото имам аз в рамките на НАТО”.

Обвиненията срещу министъра

5177659
 Малко след това от прокуратурата го обвиниха, че е натиснал свой подчинен да сключи неизгоден договор за ушиването на военните униформи, пренебрегвайки обществена поръчка, спечелена от друга фирма.
На този фон избухна скандал заради продажбата на военни имоти на занижени цени. В публичното пространство бе разпространен файл от военното ведомство с името „Тайна продажба“, в който има данни за терен в столичния квартал „Младост“ 3, чиято обявена цена е 10 пъти под пазарната.
- реклама -