Прокуратурата: Убийството във Велинград – след скандал за пари

„На този етап е установено, че мотивът е изцяло личен. Изключени са всякакви политически моменти“.

Това каза на пресконференция за убийството на общинската съветничка във Велинград Паун Савов, прокурор в Окръжна Прокуратура – Пазарджик.

Откриха удушена в дома й общинарка от Велинград

За случая беше задържан 72-годишен мъж, с когото жертвата Екатерина Каферинова е живеела на семейни начала.

Двамата се разделили през 2017-та година. След това останали в сравнително добри отношения, по думите на прокурора. Имали общ бизнес с недвижими имоти и финансови взаимоотношения, уточни още той.

В деня преди убийството мъжът, който е живеел в друго населено място, отишъл във Велинград за рождения ден на Каферинова. „Според първоначалните данни на 28 август вечерта между двамата възникнал скандал.

Причината е, че мъжът претендирал  жената да му върне голяма сума пари, която през годините той ѝ бил дал“.

Савов не уточни размера на сумата, но поясни, че става дума за няколкостотин хиляди лева, които тя му дължала.

Двамата били сами в едно от помещенията на дома на Каферинова. По време на спора жената била умъртвена, като е удушена, сочат данните от разследването до момента. Мъжът сам е подал сигнал на телефон 112, разказа още прокурорът.

Днес предстои на задържания за 24 часа да му се повдигне обвинение за умишлено убийство. За него законът предвижда от 10 до 20 години лишаване от свобода. Предстои да се внесе искане в Съда и за мярка за неотколонение „задържане под стража“.

- реклама -