Прокуратурата търси очевидци на тежката катастрофа в София

Софийската градска прокуратура търси очевидци на тежката катастрофа на столичния бул. „Черни връх“, при която загинаха две млади жени.

От държавното обвинение призовават всички граждани, които са били в района на кръстовището на булевардите „Черни връх“ и „Арсеналски“ на 5 юли, около 23:00 часа, да се свържат със Софийската градска прокуратурата или с Националната следствена служба.

Във въпросната нощ 35-годишният Георги Семерджиев удари с колата си таксиметров автомобил и след като се вряза в асансьора на метростанция „Европейски съюз“, уби на място двете жени.

Очевидците на тежкото пътнотранспортно произшествие могат да се свържат със СГП чрез тел. 02/9813344 или електронен адрес sgp@prb.bg или с Национална следствена служба чрез тел. 02/9826666 или електронен адрес nsls@nsls.bg.

Междувременно стана ясно, че властите в Швейцария са уведомили българските си колеги, че Георги Семерджиев не притежава швейцарска шофьорска книжка. На Семерджиев вече бяха повдигнати обвинения за шофиране след употреба на наркотици и с фалшива швейцарска книжка.

Днес беше съобщено също, че полицайката Симона Радева от Първо РПУ-София е отстранена временно от длъжност. Срещу нея е образувано и дисциплинарно производство. За полицайката има подозрения, че е помогнала на Георги Семерджиев, предизвикал катастрофата на бул. „Черни връх“, да се укрие.

Преди дни вътрешният министър Бойко Рашков заяви, че е установено, че в колата е имало служителка на МВР и добави, че се проверява какви са отношенията ѝ със Семерджиев.
- реклама -