Прокуратурата: Шофьорът на фалшивия инкасо с микранти лежал в испански затвор

52-годишният шофьор на фалшив инкасо автомобил, превозващ незаконни мигранти, е лежал в испански затвор за трафик на дрога. Това съобщи за БГНЕС говорителят на Районната прокуратура в Бургас Керка Дюлгерова. Той е задържан вчера при специализирана полицейска операция на ГД ”Гранична полиция”, в района между моста на река Караагач и град Китен.

Шофьорът на микробуса „Фолксваген“ не спира на стоп-палка и след кратка преследване е задържан. При проверка в товарния отсек на микробуса граничните полицаи открили 13 мъже, незаконни имигранти, сред тях и непълнолетно лице. Чужденците са без документи, заявили, че са сирийци. Автомобилът е бил брандиран с логото на фирма за инкасо.

„Извършителят на деянието е управлявал микробус с регистрационни номера на друго превозно средство и е бил брандиран със стикери на охранителна фирма. Шофьорът и неговият спътник са били облечени със сини якета и маски, които са били имитация на същата фирма. Целта е била да се създаде илюзията, че са били длъжностни лица на охранителната фирма. Извършителят е изтърпял присъда от 6 години и 8 месеца в затвор в Испания за трафик на дрога”, съобщи Дюлгерова.

Нелегалните мигранти и шофьорът са задържани, образувани са досъдебни производства по описа на ГПУ-Царево.

В превозното средство се е намирал и непълнолетен български гражданин, който е разпитан в качеството на свидетел по досъдебното производство.

Работата по случая продължава.

- реклама -