Борован нарушения прокуратура избори цена вода КЕВР Софийска вода НДК проверка газ решение цена директор столична здравноосигурителна каса Стоянова СГП, Борисов, запис експертиза

Прокуратурата се самосезира за упражнено насилие над деца в дома в Борован

Районната прокуратура в Бяла Слатина се самосезира и започна проверка по случая с упражнено насилие от възпитател над деца в центъра за настаняване от семеен тип във врачанското с. Борован. Кадрите с жестоки шамари и обиди над децата бяха излъчени в предаването „Господари на ефира“ по Нова телевизия.

На излъчените по телевизията кадри се вижда възпитателката Людмила Петрова да упражнява физически и психически тормоз над децата. Тя удря и обижда две момичета. Петрова скубе децата и им нанася удари, като през цялото време им крещи и ги обижда заради неразрешено напускане на центъра. Възпитателката временно изпълнява длъжността управител на центъра.

По случая е разпоредена незабавна проверка на компетентните органи от инспектората към Агенцията за социално подпомагане, ТД „Социално подпомагане“ в Бяла Слатина и областната полиция във Враца. Възложено им е да изяснят фактите и обстоятелствата, с оглед преценка наличието на данни за извършено престъпление.

- реклама -