Прокуратурата с ужасяващи подробнсти за масовия гроб край София (Видео)

Вчера има задържан мъж за измама, делото е под надзор от СГП и разследването се извършва от СДВР. Извършен е оглед, който първоначално се установяват в плитък гроб останки на трима души, а отдолу – още четирима.

Установена е самоличността на един от тях и са разпитани негови роднини. Няма данни са насилствено причинена смърт. Било е платено по 1000 лева за извършване на кремация на останките, а те дори получили прах, стана ясно още от брифинга.
Разследващите органи получили множество обаждания от хора, които са използвали услугите на тази фирма.
Те са изразили съмнение, че не знаят къде са останките на близките им, след като разговори с крематориума потвърдили, че телата им не са минавали от там.

По-рано опечалени близки проговориха пред bTV за измамната схема с незаконни погребения, която беше разкрита край Банкя.

В гората до гробищния парк бяха открити седем тела, за които се предполага, че са били погребани незаконно вместо да бъдат кремирани. По случая е задържан мъж на 51 години.

Траурната агенция, която участва в измамната схема, не работи от два дни. Опечалените са притеснени за останките на своите близки.

„Използвам неговите услуги винаги, когато имам починал близък. Преди три години почина майка ми, кремираха я. Миналата година почина баща ми, пак тази фирма го кремира“, разказа Весела Стоянова, дъщеря на един от починалите.

Тя се усъмнила във фирмата, след като разбрала за откритите човешки останки.

„Една година непрекъснато сънувам баща ми и реших да проверя в крематориума. Майка ми е кремирана там, но баща ми не е. Бог знае къде е, може и той да е в гората“, казва тя през сълзи.

Междувременно от разследването стана ясно, че задържаният мъж си е признал за 50 незаконни погребения. Сигналът за нерегламентираната дейност дошъл от свещеник, който извършил погребение в гробището.

Очаквайте подробности!

- реклама -
error: Съдържанието е защитено