сн. БГНЕС

Прокуратурата с подробности за адската катастрофа край Козаревец

Окръжната прокуратура във Велико Търново образува досъдебно производство за причиняване на смърт на повече от един човек за катастрофата, при която тази нощ при село Козаревец в община Лясковец загинаха трима души. Ако се докаже вина за тройната смърт на пътя, предвидената наказателна отговорност е от 3 до 15 години лишаване от свобода.

При челният удар около челно 23,30 часа на главния път София – Варна се удрят автобус и камион, натоварен с безалкохолни напитки.

„Имаме загинали трима човека – двамата водачи на автобуса и на товарния автомобил, както и един от пътниците. В автобуса са пътували шест човека като четирима са пострадали леко, единият от пътниците не е пострадал“, уточни Христо Христов, заместник-директор на ОДМВР Велико Търново.

На мястото е нямало други автомобили, няма деформации по пътя, които могат да предизвикат катастрофата, каза наблюдаващият прокурор от Окръжна прокуратура Велико Търново Йордан Кожухаров.

Експертизи ще изяснят дали двете моторни превозни средства са били технически изправни. Предстои да се изясни дали има алкохол в кръвта на водачите. Автотехническа експертиза ще изясни какви са причините за пътно-транспортното произшествие.

От двете транспортни фирми са изискани документите за техническите прегледи на автобуса и камиона. Пътят остана затворен близо 12 часа.

В региона е станала и още една катастрофа –  между три автомобила тази сутрин на автобусната спирка пред завода за преработка на захар в Горна Оряховица е пострадал един човек, който е откаран в Спешна помощ.

- реклама -