Нено Димов

Прокуратурата с официална информация за разследването в Перник и разпита на министър Нено Димов

Главният прокурор Иван Гешев координира днес на място в. Перник действията по разследването на водната криза в града, съобщиха от държавното обвинение.

Следователи от Следствения отдел на Специализирана прокуратура, съвместно с органите на ДАНС, КПКОНПИ и МВР извършват действия по разследването-претърсвания и изземвания в Областна администрация – Перник, ВиК – Перник и Министерство на околната среда и водите. Събират се доказателства за извършени престъпления от длъжностни лица, довели до проблемите с водоснабдяването в гр.Перник.

Главният прокурор Иван Гешев се срещна с кмета на миньорския град Станислав Владимиров във връзка с подаден от него сигнал за водната криза, причинена от експлоатацията на язовир „Студена“.

Също днес бяха извършени действия от ДАНС и ГД “НП“ във връзка с разпоредена от главния прокурор проверка за спазване на Закона за управление на отпадъците и на Закона за опазване на околната среда от притежателите на отпадъци на територията на страната.

От прокуратурата изпратиха и две снимки на министъра на околната среда и водите Нено Димов, за който по-рано днес бе съобщено, че е отведен за разпит.

„Оказваме съдействие в момента. Ще направя изявление след като приключим. Не съм задържан“, заяви Димов, преди да бъде качен в автомобил, който да го откара до спецпрокуратурата.

Днес премиерът Бойко Борисов заяви, че оставката на министъра ще бъде обсъдена с коалиционните партньори.

 

- реклама -