пилешко месо България Обединени арабски емирства внос прокуратура, Ловеч, Луковит, пилешко месо, разследване

Прокуратурата разследва пилешкото с изтекъл срок на годност в Луковит

Окръжната прокуратура в Ловеч е образувала досъдебно производство за престъпление по служба по случая с пилешко месо от Полша в преработвателно предприятие в Луковит.

Това предаде БНР.

Окръжният прокурор Валентин Вълков съобщи, че в предприятието е извършена проверка от ДАНС и ОДМВР – Ловеч във връзка с предприети действия от Областната дирекция по безопасност на храните в Ловеч, която възбрани пилешко месо с изтекъл срок на годност.

„В хода на разследването трябва да бъде изяснено количествата месо, които са доставени, какво е преработено от въпросното дружество в Луковит. Какво се е случило с месото, което е било възбранено от Агенцията по храните“, каза той.

Проверява се и дали са спазени всички законови изисквания, когато се констатира, че едно месо не е годно за преработка и употреба и дали месото е унищожено.

Вълков допълни, че има допуснати нарушения.

„Целта на разследването е да прецени какви са те и кой ги е допуснал и дали могат да бъдат квалифицирани като престъпление“, обясни той.

Прокурорът уточни, че между случаите в Луковит и Плевен, където също беше установено негодно за употреба месо няма връзка.

- реклама -