Разлог, пожар, разследване
Снимка: БГНЕС

Прокуратурата разследва палежа в Разлог, който остави седем семейства без покрив

Под ръководството на Районна прокуратура – Разлог се извършват действия по разследване по образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 330, ал. 1 от НК – умишлен палеж.

Това съобщават от държавното обвинение.

Снимка: БГНЕС

Към настоящия момент е известно, че около 04:15 ч. на 28.09.2020 г., на ул. „Стара Планина“ в гр. Разлог, било запалено чуждо имущество на значителна стойност. Огънят засегнал дървени навеси, сграда от метална конструкция, шперплат и вата, тип барака. В нея имало обособени шест жилищни помещения с покъщнина, обитавани от пет лица. Освен това пожарът обхванал и 55 кв.м. от покривна конструкция на къща на ул. „Малина“ в града, както и покъщнина от стая на втория етаж на недвижимия имот.

Извършен е оглед на местопроизшествието, разпитани са свидетели, изискани са записи от охранителни камери. Щетите от пожара са в процес на установяване.

Снимка: БГНЕС

Седем са семействата от Разлог, които остават без покрив, след пожара в ромската махала.

Сред тях няма пострадали. Повече от 10 са децата, които остават без дом. Някои от тях днес не са могли да отидат на училище, защото учебниците им са изгорели при пожара. Семействата са получили обещание от общината, че ще получат помощ. От утре започва почистване на терена с тежка техника и подготовката за построяване на кооперация.

- реклама -