Двама с обвинение за насилието в спешното на Самоков

Прокуратурата разследва насилието в спешното на Самоков, като двама души вече са с обвинение. Петима души са били задържани първоначално за нападението във филиала на Спешна помощ в Самоков. Впоследствие в ареста са оставени двамата синове на починалия мъж, на 30 и 32 години, съобщиха от МВР. На местопроизшествието е извършен оглед и по случая е образувано досъдебно производство.

Събраните доказателства са докладвани своевременно в прокуратурата, като в рамките на днешния ден се очаква на двамата мъже да бъдат повдигнати обвинения.

Арести за боя в спешното в Самоков

Районна прокуратура – Самоков е уведомена за образувано досъдебно производство за причиняване на телесна повреда на медицински специалист.
Очакват се медицински документи за пострадалото лице, изготвени от специалисти във Военномедицинска академия.

Дежурният прокурор в Районна прокуратура – Самоков е анализирал материалите по делото. Това се прави за преценка за правната квалификация на деянието и привличането на извършителите му в качеството на обвиняеми. За срок до 24 часа по Закона за МВР са задържани 2 лица.

Окръжна прокуратура – София изяснява причината за смъртта на пациента, станала повод за нападение над лекаря от ФСМП – Самоков.

Към момента обстановката в града е спокойна.

Полицейското присъствие остава засилено.

Kъм 19.20 часа снощи в РУ-Самоков постъпил сигнал от фелдшер във Филиала за спешна медицинска помощ в града, че са били нападнати от група хора. Незабавно на място са изпратени полицейски екипи. По първоначални данни е установено, че около 17.30 часа мъж е бил доведен от неговите близки в тежко здравословно състояние.

Въпреки усилията на медицинския екип пациентът е починал. Вследствие на това пред спешния кабинет се събрала тълпа, която разбила вратата. При опита за саморазправа докторът бил ударен неколкократно, а апаратурата –  разхвърляна. Медицинските специалисти се затворили в стая за отдих, последвали нови опити за взломяване на врати. С оглед своевременното овладяване на ситуацията и недопускане ескалиране на напрежението са мобилизирани всички сили на РУ-Самоков, придадени са и допълнителни екипи от жандармерията и съседни районни управления.

- реклама -