сн. БГНЕС

Прокуратурата разследва инцидента в тунел „Железница“, разпитват 21 работници

Районна прокуратура – Благоевград се води разследването по образуваното досъдебно производство за инцидента в тунел „Железница“, при който пострадаха трима работници. Образуваното разследване е за „причини тежка или средна телесна повреда поради незнание или поради немарливо изпълнение на занятие или на друга правно регламентирана дейност, представляващи източник на повишена опасност. Предвиденото наказание е лишаване от свобода до две години или пробация при средна телесна повреда.

Вече е извършен оглед на местопроизшествие в присъствие на дежурен прокурор, главен разследващ полицай на 01 РУП – Благоевград, както и на поемни лица и технически помощници.

По информация на лекуващите лекари, тримата мъже са в съзнание и са контактни.

Сред пострадалите са техническият ръководител на обекта Г.Ф. (на 47 години), който е с леки телесни повреди, С.Д. (на 31 години) – с три счупени ребра, увреждане на бял дроб и спукана кост на крака и К.Ч. (на 46 години) е с фрактура на дясното бедро. Те се лекуват във ВМА.

На прокурора от РП – Благоевград е предадена на място документация на дружеството, осъществяващо строежа на тунела, включително периодични и ежедневни инструктажи.

Разпитват всички работници, които били на смяна по време на инцидента –  това са двадесет и едно лица, разпитите ще приключат до края на днешния ден, информират от прокуратура.

Предстои и назначаване на експертизи.

- реклама -