прокуратурата доказателства Николай Малинов

Прокуратурата публикува част от доказателствата срещу Николай Малинов

Водени от интереса на българските граждани да бъдат информирани за действията на правоохранителните органи,  Прокуратурата на Република България публикува част от писмения доказателствен материал, събран в хода на разследването срещу Николай Малинов.

Това пише пресцентъра на държавното обвинение в съобщение до медиите.

Данните са само част от иззетите материали и се публикуват с разрешението на наблюдаващия прокурор. Те ще бъдат представени в пълнота пред съда, когато досъдебното производство приключи.

В прес-съобщението е заличена информацията, увреждаща права и интереси, както и лични данни на трети лица. Защитата на националния интерес е позиция, която Прокуратурата на Република България ще следва във всичките си действия. Разследването е започнало от оперативно дело в Държавна агенция „Национална сигурност“. Извършените действия по разследването (претърсване, изземване, личен обиск) са след предварително разрешение от Специализирания Наказателен съд.

На опитите за компрометиране на действията на правоохранителните органи, ПРБ ще отговаря с публичност и прозрачност, при спазване на презумпцията за невиновност и законовите права на гражданите.

Процесуално-следствените действия продължават.

Ето какво изпрати прокуратурата

- реклама -