Десислава Танева

Прокуратурата проверява всички къщи за гости, категорична е земеделския министър

Прокуратурата проверява всички къщи за гости, съобщи в предаването „Здравей, България” земеделският министър Десислава Танева.

„Заварвам 14 договора, които са предоставени за одобрение в ДФ „Земеделие”, за допълнителни дейности към къщи за гости. Това е допустимо по програмата за развитие на селските райони. Въпросът е дали тези предоставени за одобрение инвестиции ще бъдат ползвани по предназначение. Има басейни, джакузи, детски площадки към къщи за гости”, заяви Танева.

Тя бе категорична, че глобите по издадени актове няма да се плащат от българските данъкоплатци. „Ще положим всички усилия да се платят от тези, които са нарушили правилата. Има вече платени глоби по издадени актове и държавата си е събрала тези глоби. Другите са в процедура – или съдебна, или по събиране на тези глоби”, обясни земеделският министър.

Десислава Танева призна, че и в предния мандат, когато е била министър е имало индикации за възможни злоупотреби. „Проверките при ДФ „Земеделие” са 18% при изискване по европейския регламент от 1 до 5%. Очевидно за нас и това е бил малък процент”, коментира тя. По думите й от 130 проверки са наложени 80 акта. По 65 от тях в момента са в процедура на вземане.

източник: Нова

- реклама -