Прокуратурата проверява имало ли е принуда спрямо депутат от 49-ото НС

Прокуратурата проверява имало ли е принуда спрямо депутат от 49-ото НС. Софийската районна прокуратура образува досъдебно производство за принуда, упражнена

спрямо депутат от 49-ото Народно събрание.

Според данните на 25 май народният представител с инициали Р.В. е бил принуден да извърши нещо против волята си, като за целта е бил заплашен. В петък е дал сведения пред прокурор.

„Софийска районна прокуратура се самосезира във връзка с информация, разпространена в медиите, в която се съдържат данни за извършено престъпление по чл. 143, ал. 1 от НК спрямо депутат от 49-ото Народно събрание.

Прокурор при Софийска районна прокуратура

образува досъдебно производство за това, че на 25 май 2023 г. в София, Р.В. е бил принуден да извърши нещо против волята си, като за целта е употребено заплашване“, посочиха от прокуратурата.

Разследването по случая продължава.

В случай че бъдат събрани доказателства за престъпление от лица с имунитет, досъдебното производство ще бъде изпратено по компетентност в Софийската градска прокуратура.

Междувременно Радостин Василев, който публикува записа от разширеното заседание на ръководството на „Продължаваме промяната“, обяви в „Денят започва“, че се страхува

за живота си и че е под охрана на полицията.

Каза, че не се чувства предател. Допусна, че е възможно хора от обкръжението му да са предупредили лидерите на „Продължаваме промяната“ за това, че има намерение да публикува записа, предава БНТ.

„Винаги трябва човек да се оглежда в редиците си

постоянно. Оказва се, че е закодирано да има при нас предателство. В никакъв случай аз се нямам за предател, напротив – имам се за човек, който единствен има смелост да прави това, което обществото има право да знае“, изтъкна той.

Василев отрече да е публикувал записа

след консултации с президента. Отрече и да е искал креслото на министър на спорта.

„Никой не е казал, че записът е таен, за да ми разрешава някой да го запиша. Имайте предвид, че можеше този запис да изтече и тайно, нали така?

Но аз застанах с лицето си, за да го покажа

и да кажа, че аз съм го направил и че аз не мога да подкрепям такава уйдурма, каквато се случва в момента и такъм тип разговори, които са срамни и пошли“, заяви Радостин Василев.

Той изтъкна, че съгласуването на имената

на директори на службите с чужди посолства е в противовес с националната сигурност и е заплаха за националната сигурност.

- реклама -
error: Съдържанието е защитено