БФС
Снимка: БГНЕС

Прокуратурата и полиция правят проверка в БФС

Проверки на прокуратурата и икономическа полиция за започнали в БФС. Основна цел на проверяващите е изграждането на стопанисването на Националната футболна база в Бояна. Това съобщи dsport.bg.

Прокуратурата се е самосезирала на база изнесени документи преди конгреса на БФС от екипа на Димитър Бербатов. В тях личат притеснителни практики, свързани със сериозно завишаване на цени при фактуриране на пособия и стоки, които футболната централа е закупувала.

Освен това, според изнесената информация, наемателите на хотела, ресторанта и бара не плащали наем, както е според договорите им. Това е ощетило централата със стотици хиляди левове.

Според dsport.bg в отдел „Икономическа полиция“ при СДВР ,е образувана преписка №513000-57994/2021. По нея е изискана писмена справка от БФС по две направления:

1. Устройство и дейността на Българския футболен съюз, като прокуратурата изисква да бъде предоставена информация относно структурната организация на БФС, материалното отговорно лице, отговорно за повереното на БФС имущество и упълномощени от него лица за упражняване на дейнонст.

2. Цялата налична документация по изграждането и стопанисването на Национална футболна база Бояна.

- реклама -