Христо Бисеров КПКОНПИ имущество, дело съд прокуратура

Прокуратурата протестира оправдателната присъда на Христо Бисеров

Прокуратурата е протестирала оправдателната присъда на бившия зам.-председател на 42-ото Народно събрание и на ДПС Христо Бисеров, която беше постановена през юли от Апелативния съд в София. Това съобщава „Дневник“.

Предстои съдът да изпрати материалите по делото до Върховния касационен съд, заедно с прокурорския протест, за произнасяне на върховните магистрати. Срокът за обжалване беше 15 дни след постановяване на присъдата, но заради съдебната ваканция делото все още не е стигнало до ВКС.

Делото „Бисеров“

Разследването срещу Бисеров започна в края на 2013 г. Той и доведения му син Ивайло Главинков бяха обвинени за данъчни престъпления и пране на пари. След близо две години Бисеров беше изправен пред съда с три обвинения: за неплатени данъци в размер 19 хил. лв., за недеклариране на сделки на валутни ценности и че не е декларирал пред Сметната палата 700 хил. лв. по банкови сметки в Швейцария.

През февруари стана известно, че Софийската градска прокуратура е прекратила разследването.

Останаха само обвиненията срещу Бисеров за неплатените данъци, недекларираните сделки с валутни ценности и недекларираните пред Сметната палата суми от банковите сметки в Швейцария.

Апелативният съд потвърди оправдателната присъда.

- реклама -