Прокуратурата

Прокуратурата прекрати дело срещу депутат за ударен пешеходец

Прокуратурата прекрати наказателно производство срещу депутата от ГЕРБ Иван Миховски за за причиняване на средна телесна повреда на пътя по непредпазливост. Разследването е прекратено въз основа на писмено заявление от страна на пострадалата, съобщиха от Софийска градска прокуратура.

На 2 октомври миналата година в Троян 35-годишният депутат удря на улицата пешеходка, която е пресичала пътното платно. Миховски е шофирал с несъобразена скорост, бил е проверен и за алкохол, и дрегерът отчел 0,48 промила. На депутата е съставен акт, който е подписан от него без възражения.

Блъснатата жена е откарана в болница с фрактури, които са довели до трайно затруднение на долните крайници за срок около 3-4 месеца.

На 8 февруари главният прокурор Сотир Цацаров внесе в Народното събрание искане за снемане на имунитета му като народен представител. Миховски сам се отказа от имунитета си, а в средата на юни той беше привличане като обвиняем от обвинението.

При заявено писмено желание от страна на пострадалия да се прекрати наказателно производство прокуратурата е длъжна да го прекрати, уточниха от СГП.

- реклама -