Прокуратурата откри артефакти с неизяснен произход в мазе на офисите на Божков

Специализираната прокуратура продължава действията по разследването в офисите на обвиняемия Васил Божков на ул. „Московска“ 43 в столицата. В приземни помещения в сградата са намерени и иззети множество нови предмети, носещи признаците на културно-исторически ценности, които са с неизяснен произход и в нереставриран вид.

Намерени и иззети са фрагменти, апликации, халки, фибули, върхове на копия, които носят белезите на културно-исторически ценности.

Те са били съхранявани в пълно несъответствие с международните стандарти за опазването им.

 

Специализираната прокуратура ще продължи занапред действията си по документиране на престъпни деяния срещу културно-историческото наследство на Република България при строго спазване на правилата за опазване и съхраняване на намерените и иззети предмети.

Прокуратурата разпространи и снимки на част от намерените нови предмети, носещи белезите на културно-исторически ценности.

Междувременно Васил Божков излезе с поредна порция документи и банкови извлечения в профила си в социалната мрежа Фейсбук.

В новия си пост от Дубай Божков показва снимки от банкови извлечения, свързани с теглене на пари в брой.

„Февруари тази година Влади Горанов ми назначи данъчна ревизия. Тя ще установи, че след плащане на всички данъци, съм теглил огромни суми в брой от личната си сметка“, коментира Божков. „Всичките ми останали разходи са плащани по банков път. Тези пари не са налични в брой“, казва той и пита: „Къде са?“

- реклама -