Горна Оряховица

Прокуратурата обвини в умишлено убийство шофьора, който прегази трима в Бяла Слатина

Пияният шофьор, който прегази трима души в Бяла Слатина, е обвинен за умишлено причиняване на смърт и средна телесна повреда. Предвиденото наказание е от 10 до 20 г. лишаване от свобода. Разпитани са свидетели на трагедията, стана ясно по време на брифинг на прокуратурата и МВР във Враца за трагедията в Бяла Слатина.

Снощи Иван Петков в пияно състояние на улицата в Бяла Слатина връхлетял с висока скорост и буквално помел трима души. Случайно преминаващ по улицата 53-годишен мъж е починал на място, ранени са и две жени, които вървели с него. Едната жена, която е съпруга на загиналия мъж, е в тежко състояние. Тя е настанена в болницата във Враца. Другата жена е със счупен крайник. Тя се намира в болницата в Бяла Слатина.

Според очевидци след като връхлетял върху пешеходците се върнал да ги блъсне още веднъж. 

Мъжът има предишни осъждания – през 2006-а, 2007-а и 2008 г., свързани отново с управление на автомобил след употреба на алкохол и причиняване на телесна повреда.

През май Иван Гешев направи предложение за промени в Наказателния кодекс, които бяха отправени към Народното събрание именно за завишаване на наказанията за причиняване на смърт след употреба на алкохол и наркотични вещества. Към момента няма такива промени, но виждате колко е важно да има по-сериозна превенция, особено в такива тежки случаи, каза още окръжният прокурор на Враца Владимир Сираков.

- реклама -