Кърджали

Прокуратурата обвини в убийство майката на бебето, открито във Водното огледало

Районна прокуратура-Кърджали привлече като обвиняема и задържа 27-годишната майка, чието новородено бебе бе открито във Водното огледало на Кърджали.

Обвинението е  по чл. 120 от Наказателния кодекс – за убийство, извършено от майка върху рожба във време на раждането или веднага след него

Майката е 19-годишна, а това е седмото й раждане. На 18 декември край река Арда тя дала живот на момченце. Към 16 часа състоянието й се влошило и родилката потърсила медицинска помощ в МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“. Жената обяснила къде е родила детето, като там била изпратена дежурната оперативно-следствена група. Полицейските служители започнали издирване на детето. Новороденото бебе беше открито мъртво вчера.

От събраните до момента доказателства е установено, че след раждането жената е изхвърлила бебето във водите на реката. Обвиняемата Д.Х. е задържана за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор от Районна прокуратура-Кърджали, като предстои да бъде внесено искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо нея.

- реклама -