претърсване Негован останки мъж жена

Прокуратурата обвини двамата строители за убийството на възрастното семейство, открито край Негован

Софийска градска прокуратура повдигна обвинение на строителите Пламен Шляпашки и Георги Нанчев за извършено от тях предумишлено убийство на двамата съпрузи, които бяха открити разчленени край Негован.

Двамата извършители са привлечени към наказателна отговорност затова, че на 14.07.2019г. в гр. София, в съучастие умишлено са умъртвили с огнестрелно оръжие Йордан Атанасов и съпругата му Марияна.

Деянието е извършено предумишлено, като преди осъществяването му те са взели решение за начина и средствата за извършването му.

Мотивът им е бил да придобият парични средства и бижута, собственост на жертвите

След осъществяването му Георги и Пламен са предприели действия по укриване на телата, като са ги разчленили, поставили в пластмасови бидони и найлонови чували и изхвърлили във водоем край село Негован.

Малко повече от месец след престъплението, тленните останки на жертвите бяха открити случайно от граждани в близост до водоема.

Двамата обвиняеми са криминално проявени, а единият е осъждан. Георги е родом от Троян, а Пламен, който е признал, че е застрелял съпрузите е от София.

Той е насочил разследващите към мястото, където са скрили оръжието – на тайно място в Техническия университет. 

Пламен и Георги извозили застреляната двойка до Негован. Там убитите са разчленени и изхвърлени в бидони. Двамата се върнали в дома на Атанасови и се опитали да заличат следите от убийството.

От профила на Пламен във Фейсбук личи, че обича да се снима в луксозните къщи, които ремонтира.

За престъплението, за което двамата са привлечени към наказателна отговорност, законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ от 15 до 20 години, „доживотен затвор“ или „доживотен затвор без замяна“.

Двамата обвиняеми са задържани с постановление на наблюдаващия прокурор за срок до 72 часа, с оглед внасяне на искане в Софийски градски съд за налагане спрямо тях на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

- реклама -