обвиняеми Очите
Двaмата обвинени в опит за убийство на Митьо - Очите

Прокуратурата обвини двама души в опит за убийство на Митьо-Очите

Прокуратурата е повдигнала обвинения срещу още двама души за стрелбата в Слънчев бряг, обяви в Бургас главния прокурор Сотир Цацаров. Така обвиняемите стават общо трима.

Двамата стрелци са арестувани снощи. Те фигурират в списъка с издирваните лица, който МВР обяви след стрелбата.

„Обвиняемите са Георги Иванчев и Радослав Димитров. Те са задържани „под стража” за 72 часа като ще бъде поискано налагане на мярка за неотклонение „задържане под стража”, заяви главният прокурор.

Те са обвинени в опит за убийство на Очите. По думите на обвинител номер 1 и двамата са стреляли по Димитър Желязков и са го улучили с по три куршума.

CACAROV
Главният прокурор проверява работата на бургаските обвинители

Георги Иванчев стрелял с Макаров със заличени номера, като два от изстрелите му са ранили смъртоносно Очите – в гърдите и в корема. Единият от куршумите е заседнал в бронежилетката му.

Радослав Димитров също е произвел три изстрела към Димитър Желязков – два в ляво и дясно рамо, като единият от тях е засегнал белия дроб, а третият куршум е спрял в бедрото на Очите.

Главният прокурор обяви, че следователя, който е бил назначен в Слънчев бряг със заповед на прокурор е преместен в Бургас. Магистратът в момента е в болнични и най-вероятно след като оздравее ще има и разследване на дейността му.

От групата на Очите няма арестувани лица, тъй като МВР не са предоставили данни за извършено престъпление от тяхна страна. Разпитани са свидетели от ресторанта, според чиито показания не е установено бандата на несебърския бос да е извършила хулигански действия.

Прокурор номер 1 и заместниците му са в Бургас от вчера, за да инспектират знаковите дела, по които работят окръжни и апелативни прокурори.

Според непотъврдена информация проверките се правят заради постъпили сигнали за „чадър“ над наркобизнеса по морето. Ще бъде проверено и има ли сигнали срещу полицейски служители и какви мерки са взети.

Слънчев бряг става затворен комплекс
Не е установено хора на Митьо Очите да са извършили престъпление в нощта на престрелката

Главният секретар на МВР пък обяви по-рано, че съвсем скоро Слънчев бряг ще стане затворен комплекс и полиция ще проверява всеки, който влиза в него.

Той, заедно с вътрешния министър също са в Бургас. Там Румяна Бъчварова за пореден път отхвърли съмненията за политически чадър над Димитър Желязков – Очите, който бе смъртоносно прострелян миналата седмица в Слънчев бряг.

- реклама -