непълнолетен
сн. БГНЕС

Прокуратурата обвини 16-годишен, изплюл се в лицето на полицай

Софийска районна прокуратура е привлякла към наказателна отговорност 16-годишно момче, което е отправило обидни думи към полицейски служители от 03 РУ-СДВР и се изплюл в лицето на полицай.

Инцидентът е станал на 13 септември. Деянието е съпроводено със съпротива срещу служител, изпълняващ задължения по опазване на обществения ред и по своето съдържание се отличава с изключителен цинизъм, обясняват от прокуратурата.

Младежът с инициали Г. К. е обвинен и в това, че на същата дата и място, чрез стискане с ръце е причинил на полицейски служител от 03 РУ-СДВР при изпълнение на службата му, лека телесна повреда изразяваща се в кръвонасядания и охлузвания в областта на дясната предмишница. Обвиненият непълнолетен унищожил и една от вратите на полицейския автомобил.

Престъпленията, за които Г. К. е привлечен като обвиняем, са наказуеми с лишаване от свобода.

Предвид високата обществена опасност на деянието, прокурор при Софийска районна прокуратура е постановил задържане на обвиняемия Г. К. за срок до 72 часа. Утре ще бъде изготвено и внесено искане до Софийски районен съд за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

- реклама -