кадър: БТВ

Прокуратурата повдигна обвинения на петима за потрошаването на офиса на ГЕРБ в София

Под надзора и ръководството на Софийска районна прокуратура на е образувано досъдебно производство за извършени по време на протест хулигански действия пред офис на политическа партия в столицата.

Днес дежурен прокурор при СРП привлече към наказателна отговорност пет лица за това, че на 21.11.2020 г., около 21,00 ч., в гр. София, ул. „Панайот Волов“, са извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като на публично място са хвърляли предварително подготвени камъни срещу офис на политическа партия и по този начин са счупили прозорци на сградата, както и вратата ѝ. Деянието е извършено по време на протест, като с действията си обвиняемите са демонстрирали незачитане на правните норми – престъпление по чл. 325, ал. 1 от НК.

По случая е установено, че трима от обвиняемите са непълнолетни – Г. Р. на 15 г., Б. Б. на 16 г. и Б. Ц. на 16г.

Обвиняемият Н. З. е на 54 г., а обвиняемият М. Ш. на 49 г. е марокански гражданин. Спрямо него има наложена принудителна административна мярка „Връщане в страна по произход“, до изпълнението на която същият е бил задължен да се явява веднъж седмично във 02 РУ-СДВР.

Прокуратурата е определила мярка за неотклонение „Надзор на инспектор при детска педагогическа стая“ за тримата непълнолетни, а за другите двама – парична гаранция.

Разследването по случая продължава.

- реклама -