Цветанов оставка ГЕРБ коментари

Прокуратурата няма да разследва Цветан Цветанов за „Апартаментгейт“

Прокуратурата няма да разследва Цветан Цветанов заради „Апартамент гейт“.

Причината: Няма събрани данни за корупционни и други престъпления.

Това се казва в постановлението, с което се прекратява проверката на бившия втори в ГЕРБ.

Постановлението на прокуратурата е издадено още на 17 февруари, но за него съобщи едва днес сдружение БОЕЦ, по чийто сигнал започна проверката на имотите на Цветанов. Постановлението е подписано от прокурор Валентина Маджарова.

В преписката специализираната прокуратура посочва като установена цялата версия, която Цветанов изнесе публично за начина, по който е придобил имота.

Повече от година отне на Спецпрокуратурата, за да обяви решението си около скандала и Цветан Цветанов.

Цветанов твърдеше, че всичко е законно, няма корупция и злоупотреба с влияние, като това ще бъде доказано от компетентните органи. Той дори заяви, че няма кой да го накаже, защото не е извършил нищо нередно. Независимо от това се раздели с всички постове в ГЕРБ и напусна парламента.

Самият факт, че в отчета на Антикорупционната комисия въобще не фигурират казусите с апартаментите ядоса опозицията.

„Съжалявам че ще ви го припомня, но в отчетния доклад не присъстват и проверките за закупени недвижими имоти на немалка стойност в София от представители, които са от вашата група“, коментира председателят на КПКОНПИ Сотир Цацаров.

Проверки на имотите и доходите на замесените в „Апартамент гейт“ правят и данъчните. Публична информация за резултатите няма. Данните се изпращат регулярно на прокуратурата, съобщиха от от приходната агенция.

- реклама -