Прокуратурата иска: постоянен арест за Виктор Спига

Прокуратурата иска постоянен арест за Виктор Спига. Прокуратурата поиска от Софийския градски съд постоянен арест за Виктор Спига, обвинен за смъртта на Алена Щерк. Това съобщиха от съда.

В този час дежурният съдебен състав и адвокатите на Спига се запознават с материалите по случая, след което предстои и съдебно заседание.

Алена Щерк беше намерена мъртва край Радомир, а по тялото и главата ѝ бяха намерени следи от удари. Щерк е получила и травма, несъвместима с живота, каза часове след откриването на тялото й заместник градският прокурор Иво Илиев.

Тогава в италианския град Асколи Пичено бе задържан бившият ѝ приятел – Виктор Спига. Преди дни той беше екстрадиран за България.

Мъжът беше екстрадиран от Италия в България. Той беше арестуван в Италия и задочно обвинен в отвличане и убийство. Спига не признава вината си и се възползва от правото си да не дава обяснения.

Повдигнатото обвинение включва убийство по особено жесток и мъчителен начин, като мотивът за престъплението е ревност. 

8 удара по главата с тъп предмет са причинили смъртта на 47-годишната жена, сочат данните от съдебно-медицинската експертиза. Оръжието още не е открито, но близо до мястото, където е захвърлено тялото, криминалистите попаднали на бутилката белина, с която Спига се е опитвал да изчисти следите от кръв по колата и гаража.

В края на месец май, след издирване, Щерк беше открита до Радомир. Според прокуратурата тя е била убита по особено жесток начин. 

Стана ясно, че двамата са имали общ бизнес, преди да се разделят. Според прокуратурата ДНК по колата на убитата Алена Щерк издава бившия ѝ приятел.

- реклама -