Прокуратурата иска постоянен арест за три от задържаните деца за убийството във Видинско

Прокуратурата иска постоянен арест за трите децата, които бяха задържани за убийството на мъж във Видинско. Четвъртото дете е поставено под полицейска закрила заради възрастта си.

То ще бъде привлечено като свидетел. Според разследващите убийството е извършено по особено жесток начин.

А самопризнанията до момента са доказали, че всичко започнало след спор за шише с ракия, която мъжът им продал.

59-годишният Борислав живеел сам в края на видинското село Гъмзово. Тялото му е намерено на двора в къщата му от случайно минаващи хора.

„Убитият е продал алкохол на трите непълнолетни лица, който обаче не им е харесал като качество“, обясни говорителят на Окръжната прокуратура Владислав Влашев.

Задържаните за убийството деца са роднини – на 15, 16 и 17 години. Четвъртото дете е на 10 години.

„Признават авторството на деянието, но отричат умисъл за причиняване на смъртта. Вероятно е станало под въздействие на алкохол. От ранни зори са започнали да пият. Празнували са рождения ден на единия от тях”, каза още Влашев.

Майката на едно от задържаните момчета – Соня Славчева, твърди, че е било самозащита.

„Викнали са го, излязъл е и са му казали да смени ракията. Той обаче им е казал, че нито ще им върне парите, нито ще им даде друга ракия и скочил на бой”, разказа жената.

В село Гъмзово живеят около 350 души. Всички познават задържаните деца. „Лоши момчета, пият, пушат, дрогират се, разбиват къщи, не ходят на училище, не можем да кажем добро за тях. Родителите са истинските убийци“, споделят местните.

Хората от селото искат справедлива присъда за момчетата. „Дали е 10-годишен, дали е 15-годишен, или е на 50 – няма значение. Става въпрос за убийство”, споделят съседите на убития мъж.

В Гъмзово подготвят и подписка за изселването на фамилиите на задържаните момчета.

- реклама -