Борован нарушения прокуратура избори цена вода КЕВР Софийска вода НДК проверка газ решение цена директор столична здравноосигурителна каса Стоянова СГП, Борисов, запис експертиза

Прокуратурата иска отстраняването на кмет заради влязла в сила присъда

Да бъдат прекратени правомощията на кмета на Кубрат Бюрхан Исмаилов Мюзелифов заради влязла в сила присъда, поиска днес Окръжната прокуратура в Разград.

На свое заседание утре Общинската избирателна комисия ще вземе решение по казуса

Срещу действащия кмет Мюзелифов, който изпълнява правомощията си от 5 ноември 2015 г., е водено наказателно дело по обвинителен акт на Окръжната прокуратура в Разград, съобщиха от Апелативната прокуратура във Варна.

С присъда на Разградския окръжен съд той е бил признат за виновен за извършено престъпление като управител на юридическо лице, който, за да получи кредит, представил неверни сведения. За извършеното престъпление по член 248а, ал. 3, във връзка с ал. 2 от Наказателния кодекс 48-годишният кмет на Кубрат е осъден на 6 месеца лишаване от свобода, чието изпълнение било отложено за срок от 3 години. Присъдата е потвърдена с решение на Апелативния съд във Варна и е оставена в сила с решение на Върховния касационен съд от 7 ноември 2016 г.

Като председател на управителния съвет на сдружение с нестопанска цел „Кубратска мера“ Мюзелифов подал заявление с неверни сведения за ползването, обработването и поддържането в добро земеделско и екологично състояние на земеделски парцели по схеми за плащане на площ и за общите и регионални критерии за постоянни пасища за 135 парцела с площ от 396,77 хектара с цел да получи средства по схемата за единно плащане от Европейския фонд за гарантиране на земеделието, принадлежащи на Европейския съюз и предоставени на българската държава.

- реклама -