Прокопиев Каолин пране на пари прокуратура

Прокопиев: Не съм предлагал министри на Борисов

Не съм предлагал министри на Бойко Борисов. Това заяви бизнесменът Иво Прокопиев пред Нова телевизия по повод думите на премиера, че кръгът „Капитал“ му е довел хора, които да поемат министерски постове. Борисов посочи поименно Росен Плевнелиев, Симеон Дянков, Трайчо Трайков и Нона Караджова. Интервюто на премиера предизвика остър отговор от страна на президента, който обяви, че никога не бил част от задкулисието.

Иво Прокопиев беше категоричен, че не е назначавал министри. Той посочи, че изказването на премиера е „в стилистиката на жълтата булевардна преса“. Контактът с ГЕРБ не бил в лично качество, а през КРИБ – най-голямата работодателска организация у нас.

Прокопиев призна, че е имал среща с Бойко Борисов след като е получил информация за подготвян атентат срещу семейството му и него самия. Тогава властта взела мерки да предотврати заплахата.

По повод интервюто на Цветан Василев за проекта „КТБ – какво се случи“, Прокопиев обясни, че интервюто не е на „Капитал“. То било публикувано в над 20 сайта и прочетено от над 600 000 души.

Прокопиев категорично отрече да се готви да влиза в политиката.

- реклама -