Джъд Тръмп, снукър
Снимка: twitter.com/judd147

Проклятието на Крусибъл не подмина и Джъд Тръмп

Джъд Тръмп отпадна от Световното първенство по снукър, след като загуби на четвъртфиналите от Кайрън Уилсън (9-13). Така Тръмп се превърна в поредния играч, който пада жертва на Проклятието на Крусибъл. То гарантина, че световният шампион не защитава титлата, след като я е спечелил за първи в кариерата си. Това се случва неизменно от 1977-а – откакто шампионатът се провежда в „Крусибъл Тиатър“ в Шефилд.

Жертва на Проклятието са ставали някои от най-легендарните имена в спорта като Рони О’Съливан, Стивън Хендри, Стив Дейвис, Джон Хигинс, Марк Уилямс и Марк Селби.

Тръмп имаше много тежка задача днес, след като солидният Уилсън си бе осигурил преднина от 10-6 след първите две сесии вчера. Световният номер едно потърси обрат и взе три от първите четири фрейма, за да намали изоставането си на 9-11. Уилсън обаче не се разколеба и спечели следващите две партии. Така той се класира за полуфиналите в Шефилд за втори път в кариерата си.

Тръмп приключва с разочарование изключителния досега за него сезон. Той стана първият играч, спечелил шест ранкинг титли в рамките на една година.

- реклама -