Проговори майката на изчезналия Кристиян, който помете с колата си пешеходци край Триград

Проговори майката на изчезналия Кристиян, който преди дни блъсна група туристи на шосето и избяга

Крис е в шок, затова се крие, заяви тя за bTV майката на 16-годишният Кристиян. Според майката момчето познава много добре местността и докато не реши само да се появи, няма да успеят да го намерят.

Майката е в апартамента си в София и твърди, че полицията вече няколко пъти е проверявала дали Кристиян не се крие в жилището.

„Нищо не ме интересува, нито обществените реакции… нищо. Според мен Крис е страхотно дете и ще си остане такова. Отговорен е”.

По думите й той сигурно е бил подведен или е избягал от стреса: „Как бихте постъпили вие на негово място, на 16 години, кажете как бихте постъпили вие? Да останете там, а първичната реакция каква е?! И в момента той е в шок, затова се крие”.

Според нея Кристиян е в района на Триград. Не е правил опит да се свърже с родителите си. И те спритесняват за него. Надяват се скоро той да бъде намерен.

Пети ден няма следа от Кристиян, а издирването му продължава. Доброволците оредяват и започват да губят надежда.

Претърсват и ливадите в ниското, и пещерите. Хората, които го издирват, се надяват, че ще го открият жив и здрав.

Проблемът е, че в планината има мечки, нощем температурите падат, а Кристиян е само по тениска.

Кметът на Триград каза, че никъде не намират следи от присъствие на човек, че момчето няма къде да се храни и сериозно се притесняват за живота му. В Триград не вярват, че Кристиян е избягал зад граница, нито че се крие при приятели.

В София, където е завършил 9-ти клас с отличен, се притесняват за живота му.

- реклама -