alien

Професор от Харвард: Извънземни са посетили Земята през 2017 година

Професор от Харвард разкри, че през 2017 г. Земята е била посетена от извънземен обект, съобщава „Ню Йорк пост“.

В предстоящата си книга „Извънземни: Първият знак за интелигентен живот отвъд Земята“, теоретичният физик Ави Льоб излага теорията си за обект с особена форма, навлязъл в нашата Слънчева система преди няколко години.

Междузвездният обект – наречен „Oumuamua“ – е наблюдаван за първи път чрез телескопа Pan-STARRS в обсерваторията Халеакала на Хавай през 2017 г. Изследователите установяват, че той е преминал през равнината на еклиптиката на 6 септември, идващ от посоката на Вега, звезда в съзвездието Лира, която е на около 25 светлинни години от нашата планета.

Само три дни по-късно, „Oumuamua“ – на хавайски „разузнавач“ – започва да ускорява към Слънцето, преди в крайна сметка да се приближи до Земята на 7 октомври, „бързо движейки се към съзвездието Пегас и тъмнината отвъд“, според Льоб.

Някои учени твърдят, че „Oumuamua“, смятащ се за първият междузвезден обект, открит в нашата Слънчева система, е просто комета; обаче Льоб – председателят на астрономическия отдел на Харвардския университет – отхвърля това предположение, тъй като твърде много лежи на „познатото“.

„Какво би станало, ако пещерняк види мобилен телефон?“, пита той в интервю за „Ню Йорк пост“. „Той е виждал скали през целия си живот и би си помислил, че това е просто лъскава скала.“

Льоб казва, че има два значими детайла, които показват, че „Oumuamua“ не е била просто комета, а по-скоро част от извънземна технология.

Първият детайл са размерите на обекта, тъй като той е определен като „5 до 10 пъти по-дълъг, отколкото широк“. Льоб твърди, че формата, подобна на пура, не е типична за естествен космически обект.

Но теоретичният физик казва, че най-значимият детайл, подкрепящ неговата теория, е движението на обекта.

„Прекомерното отблъскване от Слънцето беше нещото, което доказа всичко“, каза той.

Льоб обясни, че гравитационната сила на Слънцето би накарала естествен обект да се движи по-бързо, когато се приближи, и в крайна сметка да изтласка обекта обратно, карайки го да се движи по-бавно, докато се отдалечава. Според него това не се е случило с „Oumuamua“, който се е ускорил „леко, но до изключително статистически значима степен“, като се е отдалечавал все повече и повече.

„Ако не сме сами, дали сме най-умните хлапета в блока?“, пита Льоб. „Ако е имало вид, който е бил унищожен чрез война или промяна на климата, можем да се обединим и да се държим по-добре един с друг. Вместо това губим много ресурси на Земята, борейки се помежду си и вършейки други негативни неща, които са голяма загуба.“

„Извънземното: Първият знак за интелигентен живот отвъд Земята“ ще се появи на рафтовете на 26 януари.

- реклама -