Професионалният тенис спира
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Професионалният тенис спира поне до 20 април

Професионалният тенис в света спира поне до 20 април. Преди минути АTP обяви, че отлага всякакви турнири в следващите шест седмици. Причината е ясна – коронавирусът.

Така до 27 април няма да има никакъв тенист на ниво АТП или Чалънджър. Това означава, че турнирите в Казахстан и РЮА, които се играеха в момента, никога няма да завършат.

Женската асоциация WTA също спря няколко състезания. Нейният календар е празен до 20 април. Последният голям турнир при жените бе този в Монтерей, спечелен преди 3 дни от Елена Свитолина.

„Това не е решение, което взехме лесно. Знам, че това означава и сериозни загуби за организатори, тенисисти и фенове. Но вярваме, че имаме отговорност и трябва да се грижим за играчите, хората около тях, тенис общността и всички останали хора. Очакваме с нетърпение условията да станат подходящи, за да може отново да играем“, заяви президентът на АТП Андреа Гауденци.

Все още не е ясно как професионалният тенис ще отрази паузата върху ранглистите за мъже и жени. Както и какво ще е решението за сезона на клей в Европа, който започва на 20 април.

Вчера ITF отложи първото издание на финалите на Фед Къп с 12 отбора.

- реклама -