кадър: БНТ

Проф. Румяна Коларова: В плана на Радев липсва публично обсъждане

Планът на президента е инициатива на ЕС, той участва в общественото обсъждане. Това е показателно къде се намира в целия властови ресурс. Това каза пред БНТ политологът Слави Василев за представените вчера от Румен Радев.

„Най-накрая виждаме публична изява на президента с позитивно съдържание. Това са планове на четирима души, които ги представиха, президентът е предоставил сградата и трибуната. Ако трябва да оценим ролята на президента, прилича на публично ходатайство. Той се включва в етапа на обсъждане като публичен ходатай. България 20/20 беше стратегическа визия на Плевнелиев, на нейна основа стъпи програмата, с която се усвояваха средства за следващ период. Към администрацията на Плевнелиев имаше съвети, тук имаме единични експерти. Липсва публично обсъждане“, каза по темата проф. Румяна Коларова.

„Приветствам това, че президентът е поканил четирима авторитетни експерти, хубаво е, че са поканени, така трябва да се говори – с позитивни проекти. Но да се използват те като фон за негативни послания е политически избор“, добави тя.

„Не ми се вярва да се отложат изборите, това е по-скоро спекулация“, каза още проф. Коларова.

„Следващото правителство трудно ще състави кабинет. Добра пропусната възможност е, че никой от опозицията не се включи по-сериозно в дебата за промяна на системата“, каза политологът Слави Василев.

„Най-вероятно ще е правителство на малцинството“, добави доц. Коларова.

Източник: БНТ

- реклама -