Радослав Гайдарски, Йончева, ГЕРБ, Станишев избори Банов

Проф. Радослав Гайдарски: Редно е Сергей Станишев за води листата на БСП за евроизборите

Редно е Сергей Станишев да води листата на БСП за евровота.

Това заяви членът на Изпълнителното бюро на БСП проф. Радослав Гайдарски в студиото на „Европа сутрин“ с Диана Радева.

„Аз мисля, че е редно той да бъде водач. Но това не зависи от мен, или от бюрото, а от нашата партийна организация в страната“, заяви Гайдарски.

На въпрос може ли е Елена Йончева да бъде водач на евролистата, проф. Гайдарски отговори: „Не, струва ми се, че не е възможно.“

„Редно е да бъде председателят на ПЕС и не вярвам нашите хора да решат да води някой друг. Но това не мога да го кажа нито аз, нито Корнелия. Ако я питате и тя ще ви каже същото. При нас има демократичен избор“, обясни още Гайдарски.

„На конгреса противниците ни очакваха бой и раздори, но нищо такова не се случи. Така е и за листата – ако примерно голямата част от членовете на БСП са „за“ Сергей, какво ще стане? Бюрото ще каже: „А, не! ние не го искаме Сергей, защото не ни е симпатичен.“, коментира още професорът.

Попитан дали на конгреса бяха приети документи, които лишават от възможност Станишев да бъде в листата, Гайдарски коментира: „Няма такова решение. Освен това, ние не можем да наредим на Сергей Станишев, който е председател на ПЕС, какви изказвания да прави. Това е абсурд.“

По повод скандалът с разследването на Елена Йончева, проф. Гайдарски заяви, че Йончева никога не е казвала кой е източникът й. „Ако се окаже, че не е Ангел Ангелов какво ще се случи?“, попита той. Според него ГЕРБ яростно се защитават, защото не могат да си позволят да загубят още един министър. Цялата информация е предадена на прокуратурата, те ще проверят.

Пълното интервю на Диана Радева с проф. Гайдарски и какво мисли той за корупцията в ТЕЛК… вижте тук:

 

- реклама -