Константинов Радев вето проф. Михаил Константинов, коронавирус, направления, система

Проф. Михаил Константинов за ветото на президента: Недопустимо е да се говори по този начин

Недопустимо е да се говори по този начин. И без това доверието в институциите се срива.

Това заяви проф. Михаил Константинов по повод поредните обвинения и вето на Румен Радев.

Той припомни, че именно служебен кабинет на Радев организира последните парламентарни избори, на които се гласува с хартиени бюлетини и машини и тогава президентът не е говорил за манипулации. Самият той също бе избран така за президент.

Константинов беше категоричен, че във всяка секционна комисия има представители на всички парламентарно представени партии, а на места БСП имат двама и с тези думи, че се манипулира вота означава, че те самите участват в това. Проблемът е, че се назначават хора без опит. „Много ми е забавно как едни хора, като печелят избори на хартия всичко е наред, а като губят има голям проблем. Хайде да прочетем решението на Конституционния съд на Германия, които забраниха машините. ГЕРБ падна в капан, съгласявайки се на машинен вот, от който още не може да излезе“, заяви проф. Константинов.

„През последните 17 години няма друга компания, която да брои изборите и именно затова беше записано, че тя ще брои. До този момент друга фирма не се е появила“, заяви той по повод „Информационно обслужване“ и допълни, че в момента няма човек, който да иска да стане шеф на ЦИК. Според него трябвало поста да заеме представител на опозицията, но самите те не искат.

- реклама -