Константинов Радев вето проф. Михаил Константинов, коронавирус, направления, система

Проф. Михаил Константинов: Християнската цивилизация се самоубива

Изборите са напълно законни. ЦИК е законно конструиран, но съставът му е избран манипулативно, за да загуби ГЕРБ

Християнската цивилизация се самоубива в момента. Това обяви математикът проф. Михаил Константинов пред Георги Любенов в „Денят започва“ по БНТ.

Никой не знае дали това е началото на края на ГЕРБ. Това, че всяко нещо има начало, апогей и край – това е така. В момента виждам един друг, по-тъжен край – този на бялата цивилизация, на християнската цивилизация. Това е, което се случва и е трагично. А това, че една партия, след като 15 пъти е победила, а на 16-ия е загубила, е нормално. Ние какво искаме – винаги да побеждава ли? Това, което се случи, е съвсем естествено, обясни той.

Християните в Европа се самоубиваме. Минаха 2000 г., вероятно това е животът на християнската цивилизация, съжалявам да го кажа. Ако нещо стане, ако се намери някаква идея или човек, който да вдигне християните след себе си…, допълни професорът.

Белият човек е този, който е направил цивилизацията, християнският човек. От другата страна жълтият човек също е направил много неща – Китайската империя и държава има огромни постижения, допълни математикът.

Когато един организъм трябва да умре, това означава, че вече е остарял и няма жизнени сили. Ние като цивилизация остаряваме и си отиваме. Както си отиде комунизмът, така ще си отиде и християнската цивилизация, допълни Константинов.

В България това не е толкова страшно. България и бившите соцдържави държат. Ние преживяхме комунизма, това страшно зло, и сме имунизирани срещу това, което се случва на Запад, но тази имунизация няма да трае дълго. Така че искрено съжалявам, че си отиваме, надявам се знанието да бъде запазено. А тези, които идват, които на времето изгориха Александрийската библиотека, знанието не ги интересува, допълни Константинов.

Изборите са напълно законни, каза той. И допълни, че ЦИК е законно конструиран, но съставът му е избран манипулативно. От 15 души – 4 са от ГЕРБ. По всички правила те трябва да имат 5 души, а не 4, и това е изчислено много просто, за да загуби ГЕРБ, убеден е математикът.

Гласували са 600 000 души по-малко на изборите на 11 юли, в сравнение с 4 април. Къде отидоха тези гласове, попита проф. Константинов. В предишни избори 27% са избирали машинно, а 76% хартиено. Това показва, че неизменно народът ни избира хартиено гласуване, допълни той.

Има две предимства на машинното гласуване – няма недействителни гласове, по-бърза обработка на резултата. Тъмната страна е, че 600 000 души по-малко са гласували на изборите на 11 юли, в сравнение с 4 април, коментира математикът. И напомни, че в Европа само в Брюксел има машинно гласуване. Германския конституционен съд забрани машините. Дай боже тази технология да е успешна, каза още той.

Вотът в чужбина през годините е променил 25 мандата, като през 2017 г. не е променил нито един мандат, обясни Константинов. И даде пример, че на последните избори гласовете от чужбина донесоха 3 мандата на „Има такъв народ“, два на ДПС и 1 на „Демократична България“.

Против съм за етнизиране на вота. Ромите не са намерили смисъл да гласуват, нашите цигани не са глупави хора. Имали са причини да не го направят и не са го направили, коментира професорът.

Математиците и техните постижения не могат да бъдат изчегъртани. Човек трябва да знае кога да си отиде отнякъде, каза Константинов, който до 16 август е член на „Информационно обслужване“. Не съм обиден, искам да кажа на хората, които ръководят страната, че има една етика, която се спазва – говорите си, сбогувате се и всичко е наред. А не така, допълни той. И разказа, че са получили нареждане от принципала си – министъра на транспорта, да се съберат, за да обсъдят освобождаване на двама от служителите си. И аз го гласувах това решение за свикване, каза той.

От 2003 г. досега сме обработвали резултати от 30 избори и референдума, обработили сме десетки милиони числа. Срещу нашата работа няма нито едно оспорване. Това е, което е важното, перфектна организация, много натрупан опит, каза професорът.

В Европа сме на 5-о място по смъртност, няма как да бъдем на първо място по смъртност в света. Това е голяма лъжа, коментира още Константинов.

- реклама -