Проф. Маринов: Сключените граждански договори от предния кабинет са над обичайния брой

Сключените граждански договори от правителството са над обичайната практика за последните години като брой, затова има проверки.

Това посочи за „Твоят ден“ проф. Александър Маринов, председател на Стратегическия съвет на президента и съветник на служебния премиер.

По думите му доставките от „Газпром“ е добре да участват в газовия микс. „Тръбопроводният газ има предимство пред втечнения.

Слотове има, но те са вече заети. Седемте танкера не са седем, до края на годината бяха хипотетично три, а беше възможно един да бъде реализиран. Служебният кабинет е атакуван от гласовито малцинство по идеологически причини.

Служебното правителство се ръководи от чисто прагматични съображения – прави анализ и предприема мерки, за да се осигури газ на максимално поносима цена. Без значение откъде идва, важно е да го има.

Искаме да осигурим поносимо преживяване на зимата. Опитват се да намесят кабинета в изборите, някои партии са решили да го използват в предизборната си кампания.

Кабинетът обаче не може да прикрива истинското положение и казва истината“, категоричен е той.

Той коментира и темата с миграцията и катастрофата, при която загинаха двама полицаи. „Като че ли свикнахме с миграционния натиск.

Трябва да се установи дали има изградени канали, кой печели от тях. Това е престъпен бизнес. Надяваме се да видим системни усилия в преследване и превенция на нелегалната миграция“, каза Маринов.

Според него всеки проблем се политизира в зависимост от интересите. „Трябва да е ясна политиката за дипломацията и отношенията със съседните държави. Турция е мощна държава, само с добри отношения проблеми не се решават.

Настъпва глобална мигрантска криза. Предвижданията са нови 50-60 млн. души да се окажат в зоната на хроничното гладуване и да търсят оцеляване“, заяви той.

И допълни, че има спад във вниманието, за да премине през страната автобус с нелегални мигранти.

- реклама -