Министър Ангелов: Здравните власти се готвят за парламентарни избори на 28 март, търсят се варианти и хората под карантина да гласуват

При една добра организация няма проблем за провеждане на изборите на 28 март, каза още проф. Красимир Гигов, който ръководи логистичния щаб по ваксинацията.

По инициатива на държавния глава в президентската институция днес е първата консултация за предприемането на необходимите мерки за провеждането на справедлив и прозрачен изборен процес, който да гарантира правото на глас и здравето на българските граждани.

„Повече от 2 месеца всички ние работим с хоризонта, който Вие неофициално очертахте – 28 март и цялата държава и здравните власти се готвим да проведем изборите на тази дата”, заяви в началото министър Костадин Ангелов.

„Всичко, което сме направили до момента е серия от консултации, срещи, изработваме протокол за провеждане на изборите в пандемична ситуация”, посочи министърът.

От своя страна доц. Ангел Кунчев подчерта, че е в интерес на всички български граждани да се осигури бърз, честен и безопасен изборен процес.

В момента има няколко фактора с неясна сила на въздействие на пандемичния процес. А те са да има постоянен спад на заболеваемостта и влиянието на изминалите празници, които все пак доведоха до по-интензивни контакти. Неминуемо е, че това ще повиши заболеваемостта. По-притеснително е двата нови щама във Великобритания и Южна Африка, посочи доц. Кунчев.

При всички случаи всеки български гражданин ще упражни правото си на глас и няма да бъдат нарушени демократичните му права, заяви Кунчев.

- реклама -