сн. БГНЕС

Проф. Костадин Ангелов: Препоръчвам на хората да не се тестват ако нямат симптоми на COVID-19

Здравният министър проф. Костадин Ангелов препоръча на хората да не се тестват за коронавирус ако нямат симптоми. Без симптоми обичайно резултатът бил отрицателен. Той инспектира УМБАЛ „Св. Анна“ – София за създадената организация за работа в условията на COVID-19. 

Тестовете ще бъдат безплатни.

Тя е една от болниците в София, в които има новосъздаден пункт за триаж на пациенти и за тестване за COVID-19. Пунктът се намира срещу входа на Спешното отделение на болницата.

Такива ще бъдат поставяни в големите столични болници и в държавни болници в страната. В София такива има пред „Пирогов“, „Александровса болница“, болница „Света Екатерина“.

В тези помещения гражданите ще могат да си извършват антигенни тестове, когато имат симптоми и притеснение, свързано с тяхното здраве. Продължават преговорите да закупуването на още антигенни тестове. „Търсим най-добрия антигенен тест на най-добра цена.“, каза министър Ангелов.

В София няма проблем с болничните легла, както и с транспортирането с линейки. От днес броят на колите и шофьорите на ЦСМП-София ще бъде увеличен, каза още министърът и съобщи, че директорът на столичната Спешна помощ д-р Гелев го е уверил в това.

„Ремдесивир“ в страната има. Процесът по разпределение и доставка на медикамента е контролиран, увери още здравният министър.

 

- реклама -