Проф. Константинов: Няма сериозни нарушения, за да се касира вотът в София

,,Всеки има право да е недоволен от изборите и да поиска касиране, което обаче все още не е станало факт. Според мен до касиране на вота в София няма да се стигне, тъй като няма никакви сериозни нарушения.“ Това заяви в сутрешния блок на БНТ проф. Михаил Константинов.

„Това че в една махала са гласували за един или друг кандидат не означава, че тези хора са продали гласа си. Трябва да бъдем много внимателни по тази тема“, обясни проф. Константинов във връзка с намерението на Инициативния комитет на Мая Манолова, която загуби изборите в София, да поиска касиране на вота.

,,Представители на няколко политически сили изговориха някои неверни неща от рода на това, че на първия тур недействителните гласове били около 25%. Това не е вярно, защото бяха точно 8,5%“, добави още проф. Константинов.

,,Не става въпрос за липса на гласове, а за липса на имена в избирателните списъци. Това са две коренно различни неща и няма нищо общо с изборния резултат и гласовете. В случая става дума за някаква техническа грешка, което е неприятно“, уточни проф. Константинов.

Той определи организацията по приемане на протоколите в София като много добра. “ Изборната администрация се справи перфектно със своите задачи, защото нямаше циркове в “Арена Армеец“, добави Константинов.

- реклама -