Проф. Константинов: Ако не беше международната обстановка, вече щяхме да сме на предсрочни избори

Ако не беше международната обстановка, вече щяхме да отиваме на предсрочни избори. Тази теза изказа изборният експерт проф. Михаил Константинов пред bTV.

„Външни фактори засега запазват управляващата четирипартийна коалиция. А най-големият проблем на властта е и ще бъде ветото на България за започване на преговори със Северна Македония за членство в Евросъюза“. Това разкри той.

„Ако не беше международната обстановка, вече да сме отишли на избори. Докато не се реши въпросът с Украйна, правителството ще се задържи“, прогнозира професорът.

Според него в коалицията има много големи различния, за да продължи да съществува, но е категоричен, че няма да има избори.

По думите му най-голям проблем пред правителството е Македония, „ключов въпрос за България“.

Константинов очаква „там да бъде извършено национално предателство“.

Що се отнася до коалиционното споразумение за парите за пътищата, Константинов го определи като „малоумно“.

БСП е загубила 150 000 гласоподаватели от въвеждането на машинния вот и е естествено да иска връщането на хартиените бюлетини, каза Константинов. По думите му машинния вот е виновен изобщо за спадане на изборната активност.

Има място за партия на Стефан Янев в политическия живот при предсрочни избори и той ще вземе гласове и от дясно и от ляво. Това прогнозира още изборният експерт проф. Константинов.

Източник: Стандарт

- реклама -