Проф. Кантарджиев разкри как ракията убива коронавируса

Няма как да си само преносител на корорнавирус, винаги ще се разболееш леко. Опасното е, че вирусът доказа, че смъртността не е висока, но младите хора не се пазят и заразяват. Тези, които са били в контакт с тази инфекция, трябва да си стоят вкъщи и при симптоми да потърсят помощ. Това каза проф. Тодор Кантарджиев в студиото на „Тази сутрин“ по bTV.

Експертът обясни и дали ракията лекува заразата. „Българският народ си го прочете както иска – че българската ракия помага при всичко. Той не издържа дълго време на повърхност, много лесно се унищожава с всички дезинфектанти на спиртна основа и това внася успокоение“, посочи той.

Проф. Кантарджиев припомни, че още преди месец е казал, че вирусът ще се адаптира към хората и ще стане по-лесно податлив на лечение. Той обясни твърдението си като каза, че целта на заразата е да живее и за да стане това хората не трябва да умират.

„Хубаво е, че се взимат мерки, Вчера чух интересен въпрос към нашия министър на здравеопазването. Попитаха го дали не може да се правят изследванията в чужбина. Една професорка и две доктори по вирусология направиха така ,че да имаме първи щама“, заключи той.

 

- реклама -