проф. Тодор Кантарджиев, коронавирус, ваксинация

Проф. Кантарджиев обяви заплатата си, не е взимал пари от НОЩ

„От оперативния щаб и от интервюта пред медии пари не съм взимал. Ние, като лекари, не сме тръгнали да забогатяваме от пандемията и страданието на хората.“, това заяви в „Неделята на NOVA” проф. Тодор Кантарджиев, директор на Националния център по заразни и паразитни болести.

За тези, които биха се интересували от доходите му, професорът предложи да погледнат данъчната му декларация. Той допълни, че през кризата е взимал заплатата си като директор на НЦЗПБ, която е 3700 лв.

„Ако се държиш така, че да се харесваш на всички, няма да те харесват 30%. Ако говориш това , което мислиш, няма да те харесват 40%. Ами за едни 10 % не си струва да се правиш на нещо, което не си“, категоричен е проф. Кантарджиев.

„В рамките на шегата, синът ми се обажда и ме пита „нали уж сме си много близки, защо криеш, че сме богати“, пошегува се той. „Учудвам се, че такава интелигентна жена като Мика Зайкова да каже такива неща“, добави той.

Проф. Кантарджиев отново напомни, че най-важното продължава да бъде ваксинацията на хората. За него най-неприятно ще бъде, ако останат много неваксинирани, тъй като това ще попречи сигурността в обществото като цяло.

Той бе категоричен, че в България няма да се хвърлят излишни ваксини, а е напълно възможно да помагаме на други държави, тъй както е предвидено подобно действие и от Европейската комисия.

Според него, ако не се промени вирусът, трета имунизация не е необходима.

- реклама -